Arbetsmetod


Industriellt reparbete, “Rope Access”, är en arbetsmetod som möjliggör säkert arbete på höga höjder och svåråtkomliga platser. Arbetstekniken har sitt ursprung från grottklättring och började tillämpas inom industrin på oljeplattformar i Nordsjön under 1980-talet. Här såg man tidigt att repteknik var ett snabbt och effektivt alternativ gentemot ställningar och kranar.

Alla medarbetare på ProAccess är utbildade inom SPRAT som är ett internationellt system från USA. Att arbeta med reparbete enligt de hårda kraven från SPRAT innebär oöverträffad säkerhet och flexibilitet.

Läs mer om SPRAT

Arbetssättet och metoderna har sedan spridit sig från plattformarna och in på land. Fler och fler upptäcker fördelarna med reparbete och det används i dag inom allt från fönsterputs och annat underhåll på höghus till avancerade inspektioner på världens högsta och mest kända byggnader samt infrastrukturprojekt. Arbetsmetoderna har sedan starten utvecklats och det finns idag ett flertal utbildningssystem som arbetar för att metoderna skall vara säkra och effektiva.

Genom att använda reparbete för inspektion, montage och underhåll på svåråtkomliga platser och höga höjder ges följande fördelar:

  • Lägre kostnader för underhåll, snabbare utfört arbete samt mindre behov av kranar och ställningar.
  • Färre och kortare driftsstopp då reparbete innebär minimala störningar inom exempelvis industri och vägarbete.
  • Minimal åverkan på fastigheter och konstruktioner då repen och selarna som används är mjuka.
  • Hög säkerhet för personal och tredje part.
Begär offert!
* anger obligatoriska fält